donderdag 10 januari 2013

Alweer bezoek

Ook vandaag is er heel de dag een juf in de klas geweest: deze keer was het juf Christine.Zij neemt ook een deel van de vervanging op zich: maandag de hele dag en vrijdagmorgen.
We hebben de rekenlessen weer goed besteed. Alle leerlingen hadden hun werk op tijd klaar. Of ze ook alles goed hadden is nog maar de vraag : juf moet nog alles nakijken.
Net voor de pauze kwam Esther de klas binnen met voor iedereen een mandarijntje. Deze bleken lekkerder dan de wortels van gisteren, want op één leerling na at iedereen de mandarijn op.
Na de pauze hebben we geoefend met de letters en kernwoorden in groep 3. Ook weer een bladzijde gelezen: het gaat steeds vlotter!
Groep 4 moest eerst Bavilezen en toen ze terug waren heeft Britt ons aan de hand van foto's meegenomen op haar reis. Heel leuk, zoals ze vertelde over wat ze allemaal had beleefd. Ze kon de dingen ook goed uitleggen, zoals het verhaal van een kleine kangoeroe in een soort theedoek!
Na de presentatie was er ook nog voor iedereen een verrassing: 
  

de jongens kregen een kangoeroe en de meisjes een koalabeertje. 
Vanmiddag is er eerst zelfstandig gewerkt. Omdat niet iedereen deze week tijdens de rekenles op de computer heeft gewerkt, dit ook maar even ingehaald:
 Tijdens de gym hebben we geoefend met het badmintonracket. Dit was voor de meesten best wel moeilijk. Maar ja, al doende leert men: na een poosje vlogen er toch shuttletjes door de lucht. . . . 
Daarna mochten ze zich even uitleven tijdens het tv-tikkerspelletje. 
Af zijn blijft toch moeilijk: "Nee hoor, ik heb niks gevoeld".. . . . "Oh, ik wist niet dat Kaylee ook tikker was!". . . . . . "Spelen we dan tv- tikkertje? Dat wist ik niet, anders was ik wel snel stil gaan staan. . . . . . ."Tja, dikke pech, had je maar moeten luisteren!" zegt juf dan. . . 
Terug op school nog naar Huisje, boompje, beestje gekeken. Omdat dit snel klaar was, hebben we nog galgje gespeeld en veel lol gehad: de woorden waren erg moeilijk en er werden steeds verkeerde letters gekozen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!