maandag 7 januari 2013

Weer gestart

Na een heerlijke kerstvakantie zijn  we vandaag weer begonnen.
Natuurlijk met de gebruikelijke vertelronde, die deze morgen wel wat uitliep, maar ja er was zoveel te vertellen: Amber was jarig geweest en had een feestje gegeven; heel veel kinderen waren naar de Winterefteling geweest; een leerling was naar de Zoo in Antwerpen geweest en raakte daarover niet uitgepraat; veel kinderen hadden natuurlijk verhalen over de kerstviering thuis en hoe het met oud en nieuw gegaan was, al dan niet met vuurwerk!
Britt was ook weer terug van haar verre vakantie. Ook daar was iedereen wel nieuwsgierig naar.
Ze heeft al wel iets verteld, maar ze zal dit later deze week nog eens doen aan de hand van foto's. Daar kijken we allemaal naar uit hoor!
En dan hadden we er ineens een nieuwe juf bij: juf Martine.
Zij komt op maandag in de klas helpen en daar zijn we allemaal ( Amber in het bijzonder ) heel blij mee! Dus een warm welkom voor juf Martine!
Na alle verhalen moest er ook weer gestart worden met de lessen:    groep 4 kreeg de nieuwe rekenboeken  en groep 3 kreeg een bijzonder rekenwerkboek. 
Eerst even snuffelen in de nieuwe boeken natuurlijk. Groep 3 had meteen door dat dit wel een heel ander werkboek was dan de twee waar we voor de vakantie in gewerkt hadden: "Juf, er zit een blauwe en een rode voorkant aan. . . . hoe moet dat nu?"
Tja, vanaf nu heeft groep 3 ook een weektaak. . . "Nu kunnen wij ook echt rekenen juf, want groep 4 heeft dat toch ook?"
Nadat groep 4 na een korte uitleg aan het werk was gegaan, kon ik verder met groep 3. 
Eerst de leuke vertelplaat uitvoerig verkend en daarna begonnen aan de blauwe kant van het werkboek  met les 1. Alweer heel verrassend: "Hé ,we gaan nu ook echte sommen schrijven. . . . "
Na de pauze ging groep 4 Bavilezen, zodat juf alle tijd had om groep 3 het  verhaal te vertellen wat bij kern 6 hoort. De leerlingen vonden het  leuk en spannend . . . ik heb genoten van de aandacht en het meeleven tijdens het verhaal!
Daarna het woord 'geit aangeleerd, met de gebruikelijke verwerking erbij. De kop is er weer af!
Groep 4 had inmiddels ook al een spellingles gemaakt met de moeilijke stukjes: eeuw, ieuw en uw.
Daarna hebben we geschreven: groep 3 de letter 'g' en groep 4 heeft een nieuw schrijfschrift.
Vanmiddag eerst naar de gym, waar we met tennisballen hebben gewerkt en als afsluiting de Chinese muur hebben bestormd.
Daarna is er zelfstandig gewerktdoor beide groepen .Met groep 3 hebben we even alle woorden en letters die we tot nu toe geleerd hebben kort herhaald en  groep 4 heeft nog instructie gehad van de rekenles, want daar waren we vanmorgen niet meer aan toegekomen!
Nadat de aflevering van Leesdas was bekeken (een genot nu, want we hebben een nieuwe beamerlamp en dus een veel beter 'beeld' op het digibord), was het alweer tijd om naar huis te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog weer!! Bedankt dat je dit doet juf!! Erg leuk en fijn om zo altijd op de hoogte te zijn van alles in en om de klas!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Monika, je weet : ik doe het met plezier en hoop dat veel ouders het ook lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!