donderdag 16 augustus 2012

Donderdag

Gelukkig was het vandaag een stuk minder warm dan gisteren in de klas .We zijn allemaal wel erg blij met de nieuwe screens, een stuk vrolijker dan  de gordijnen die voor de vakantie hele dagen dicht moesten.
De kinderen beginnen alweer een beetje te wennen aan het ritme: "Juf, gaan we vandaaag weer in de werkboeken werken?" en "Wanneer gaan we  weer iets knutselen?"
Groep 3 heeft vandaag de eerste schrijfletter geschreven, natuurlijk de 'm', want we volgen de Veilig leren lezen methode. Ging best wel goed, af en toe de verkeerde kant op, maar ja ,alle begin is moeilijk hè !
Groep 4 had ook een nieuwe letter :de 'x', geen makkie hoor! Maar ook dat is goed gekomen!
Groep 4 had ook een hele leuke rekenles: het ontdekken van de 'meter'. Wat hebben ze gewerkt om te ontdekken of dingen korter of langer waren dan één meter. Ook hebben we gezocht naar een kind dat korter was dan één meter,en warempel, na 3 pogingen hebben we een meisje in groep 1 gevonden dat net onder de meter was.
Ook onze hele groep is van kort naar lang gezet! Zelfs de juf moest eraan geloven en in de rij!
Vanmiddag moest er getekend worden voor het cultuurmenuproject , waar we maandag naar toe gaan.
Maar eerst gaan we morgen lekker met de hele school naar het strand! We vieren dan onze jaarlijkse juffendag: de verjaardag van alle juffen samen.
De weersvoorzuitzichten zijn erg goed , dus het wordt vast een superdag. De leerlingen hebben er erg veel zin in , de juffen ook hoor, zeker weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!