donderdag 6 september 2012

Donderdag

Toch nog maar een verslagje schrijven na een drukke dag voor de juf. Kan ook gebeuren. Vandaag 2 gesprekken met begeleiders van leerlingen en dan daarna nog "even " een teamvergadering.

Tijdens de rekenles in groep 4 stond deze juf weer te springen en te huppen. De leerlingen vinden dit prachtig en pikken het gelijk goed op, dus. . . iedereen blij!!
Het over de 10 rekenen begint steeds beter te gaan. Het leuke is ook dat er spontaan  rekenproblemen besproken worden :" Juf , ik kan wel 9 hupjes opschrijven, maar 10 kan toch niet want das toch hetzelfde cijfer als 1 sprong", en dan gaan we daar even uitgebreid over praten en tekenen. . . .Super vind ik zulke interacties!
In groep 3 ging het over het begrip 'minder' . Allemaal goed en wel, maar als er maar 1 is, hoe kan je dan  minder tekenen? Dan los je dat gewoon op door bv hetzelfde huis te tekenen , maar dan zonder ramen. . .  of je tekent een piepklein huisje. . . maar niks tekenen, nee dat kon toch echt niet.
We hadden een jarige job, die al de hele morgen liep te stralen.
Na het hele repertoire van verjaardagsliedjes gezongen te hebben  kon Timo trakteren.


De koeken vielen weer goed in de smaak, de meeste kinderen wilden nog wel drinken, maar de hapjes gingen mee terug naar huis.
Na de pauze ging groep 4 Bavilezen.
Wij konden deze tijd mooi gebruiken om de eerste controletaken van deze kern af te nemen.
Was eigenlijk zo gebeurd, ze zijn supergoed gemaakt, alle leerlingen samen hebben maar 1 foutje gemaakt. Morgen het laatste deel en volgende week nog even lezen.
Vanmiddag eerst alles afgemaakt, en daarna lekker gegymd.
Timo mocht iets uitzoeken uit de verjaardagsmand en had de stoelendans gekozen, dat kon mooi als start van de gymles. Jeetje wat waren ze fanatiek
 
Daarna touwzwaaien, ditmaal zonder knoop onderin. Ging ook lekker vlot

 
Onze jarige job mocht even laten zien dat hij ook goed kan klimmen: 
 
 
 
Terug op school een aflevering van Leesdas bekeken.
 
2 opmerkingen:

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!