maandag 3 september 2012

Week 4

Vanmorgen moesten alle leerlingen natuurlijk hun weekendverhaal kwijt. Deze keer hebben ze voornamelijk tegen elkaar verteld . Weer eens een andere manier.
Alleen Britt mocht in de kring vertellen over haar verjaardagsfeestje en enkele leerlingen hadden iets meegenomen en mochten daar ook iets over vertellen.

Rekenen ging vlot: groep 4 kreeg een getallendictee, zodat ik weet , wie nog moeite heeft met het opschrijven van b.v. 53 of 98.
Groep 3 kon na enkele teloefeningen zelf aan de slag.
Weer veel geoefend in groep 3 met de letters en woorden die ze tot nu toe geleerd hebben, terwijl groep 4 ging  'Bavilezen'.
Daarna kon iedereen aan het werk met de werkboekjes.
We hebben ook nog geschreven: groep 3 weer  die moeilijke 'aa', die overigens vandaag stukken beter lukte!
Groep 4 heeft de op een na laatste blz. geschreven in het schrift. Morgen de laatste! Als ze in een nieuw schrijfschrift beginnen,krijgen ze een vulpen en daar kijken ze enorm naar uit.
Of dat nou ook echt zo leuk is . . . . . . wordt vervolgd.
Vanmiddag lekker gerend bij het gymen, daarna dictee voor groep 4  en een verkeersles over oversteken en rood/ groen licht. 
Groep 3 ging verder met het schrijven van de cijfers 6 en 7 , waarbij hun stoplicht op rood stond!
En ze deden het perfect!! Vraag maar aan uw kind wat dit nou betekent!
Alle leerlingen hebben daarna een letter/ woorddoosje geknutseld, wat later deze week mee naar huis gaat.
De bedoeling is dat daar telkens de nieuwe letters ( in groep 4 woordjes) komen , die thuis door middel van flitsen, ermee spelen, geoefend kunnen worden!
De  mama van Amber zette een paar leuke foto's op Facebook: Amber had thuis allerlei dingen getekend op de stoep, n.a.v.de verkeersles van vanmiddag.  
Er is zelfs een parkeerplaats voor rolstoelen

3 opmerkingen:

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!