woensdag 26 september 2012

Rustige morgen

Zoals bovenaan al staat: we hadden een rustige morgen.
Op woensdag beginnen we met schrijven: deze dag starten we al om half 9 en om  toch een goed programma voor de ochtendpauze te hebben is dit half uurtje schrijven dan een mooi begin.
Groep 3 heeft zowel cijfers als letters herhaald: zeer nuttig, want anders worden kleine dingetjes toch snel vergeten.
Ze schrijven natuurlijk nog niet zo heel veel , dat komt pas als ze veel meer letters kennen. Nu gaat het in de werkboekjes nog met het goede hokje kleuren, lijntjes trekken, omcirkelen en natuurlijk stempelen.
Groep 4 moest de hoofdletter 'j' leren en meteen inoefenen.
Vervolgens werd er gerekend, ook dit verliep vlot.
Groep 3 heeft weer een weekblok afgesloten en groep 4 moest oefenen met sommen als 17-9 =. Nog moeilijk voor de meeste leerlingen en als je dan ook je rekenrek niet wil gebruiken. . . .
Ook hebben we weer een tempotoets gegaan.
Alle leerlingen zijn vooruit gegaan. Vrijdag doen we het nog eens!
Als fruit hadden we vanmorgen pruimen. Die vielen niet zo heel goed in de smaak vanmorgen.
Ik ben heel benieuwd naar morgen : rode paprika. . . . .

Na de pauze kwamen enkele leerlingen trots binnen met takken die ze verzameld hadden voor de herfsttafel. Toen juf ze goed  bekeek, vond ze dat er nog veel te veel groen aan zat, dus hup in de groencontainer. . .
Maar. . . om 11 uur kwam juf Marleen van groep 1/2 vragen of iemand takken op het kleine plein had gezien want die waren ineens spoorloos. . . Oei, die lagen dus in de container. . . Een probleempje, want groep 1/2 zou er iets mee maken. . . Gelukkig heeft juf Marleen het opgelost, maar was wel even schrikken voor sommige leerlingen van groep 4!
Groep 3 heeft  geflitst, zowel woorden als letters, we hebben wisselrijtjes gelezen en er zijn weer werkbladen gemaakt.
Groep 4 heeft eerst wisselrijtjes geoefend met juf Bertie, daarna was er een dictee en is er ook nog een taalles gemaakt.
We hebben met z'n allen daarna  eikels gevouwen, deze werden op de ramen geplakt en vormen samen met de gekleurde bladeren een bont geheel!
]Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!