donderdag 20 december 2012

kerstviering en vakantie

Vanmorgen waren de leerlingen van groep 1 t/m 4 vrij.
De juffen moesten alles klaarzetten voor de kerstlunch en kerstviering. Dat was een hoop werk, want er moest veel gesjouwd en geschoven worden: groep 1, 2 en 3 mochten  eten in het lokaal van groep 3 en 4, groep 4 schoof door naar het lokaal van groep 5 en 6 en groep 7 en 8 kwamen in de gang naast groep 5 en 6 te zitten. Doordat alle vouwwanden opengeschoven waren, zaten we allemaal bij elkaar in één grote ruimte. Dus hup, alle tafels en stoeltjes verhuizen, alles netjes indelen en daarna de tafels dekken. Gelukkig kregen we voor de lunch veel hulp van moeders.( bedankt )
Om half 12 kwamen de eerste leerlingen al binnen. Het was erg slecht weer: zij mochten in het lokaal van groep 1/2 filmpjes kijken.
Om 12 uur ging iedereen aan tafel zitten en hebben we lekker gegeten.
 We begonnen met een kopje soep,

 daarna broodjes met beleg er was ook fruit:en tot slot kregen we allemaal een toetje:

De dametjes van groep 4 hadden zich keurig aangekleed en wilden maar wat graag op de foto:


Na de kerstluch was er de kerstviering. Iedere groep mocht iets doen: een liedje, een gedichtje, een verhaal, muziek maken, kortom een zeer gevarieerd programma!
Helaas heeft niemand foto's gemaakt van de optredens groep 3 en 4. . . 
Ik heb wel foto's gemaakt , terwijl de andere groepen bezig waren:Omdat we nog steeds niet naar buiten konden , was het programma sneller afgelopen dan gedacht. Terug in de klas hebben we daarom nog naar de aflevering van Huisje, boompje, beestje gekeken. Deze paste mooi bij de dag, want het ging over kaarsen.
Nadat alle werkjes uitgedeeld waren ( bedankt moeders voor het verzamelen), mochten de kinderen naar huis, Zij begonnen aan hun kerstvakantie. Juf moet morgenochtend nog  naar school, daarna  heeft zij ook vakantie.
Dit betekent ook dat er dus voorlopig geen nieuwe berichten zullen verschijnen.
Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed en gezond 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!