zaterdag 8 december 2012

Werken voor kerst

Alle kinderen waren vanmorgen al vroeg binnen: het schoolplein lag wel vol sneeuw, maar het was niet echt fijn om daarin te spelen: alles was al snel doornat, de juffen besloten dan ook dat iedereen meteen naar binnen moest.
Een van de leerlingen riep dat iedereen maar op "blote sokken" moest lopen, zodat niet heel de vloer van de klas nat werd!
Nadat er vanmorgen gerekend was, we in groep 3 het woordje 'bijl' hadden geleerd, de letter 'l' hadden leren schrijven  en groep 4 na flink doorwerken aan de rekenweektaak een taallesje had gemaakt en we in de pauze een heerlijke peer hadden gegeten :
 zijn we begonnen met knutselen voor de kerst.
Iedereen mocht kerstbomen inkleuren. Er mocht alleen gewerkt worden met verschillende kleuren groen, we willen dat de bomen ook na kerst nog kunnen blijven hangen. En er is hard gewerkt: sommigen warren al klaar na 20 minuten. Iedere leerling mag  3 boompjes maken. Ze moeten gebruik maken van 3 verschillende technieken; wasco, stiften of kleurpotloden. De bomen worden uitgeknipt en in groepjes op de ramen geplakt. Ze staan dan in een sneeuwlandschap.
We hebben inmiddels  ook een prachtig versierde kerstboom in de klas staan:
 
Dit heeft juf Arevik voor ons gedaan. Ze kreeg een welverdiend applaus van de kinderen.
Jammer dat ook in de pauze niet kon worden gespeeld in de sneeuw; hopelijk valt er in het weekend nog wat voor de kinderen, zodat ze lekker buiten kunnen spelen.
We hebben , toen we naar huis gingen, allemaal Britt uitgezwaaid: zij begint aan een vervroegde kerstvakantie: ze gaat met mama, papa en zus Jill uit groep 1 op vakantie naar AustraliĆ«. Veel plezier en tot volgend jaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!