dinsdag 11 december 2012

Carpar, Balthasar en. . . . .

Vanmorgen begonnen met een verhaal uit Trefwoord. Deze keer ging het over de 3 koningen en hun zoektocht naar het koningskind.
Toen ik later op de morgen terugvroeg hoe de 3 koningen ook alweer heetten, wisten ze het niet meer, maar met een beetje hulp: Casper , Balthasar en. . . . .  Mentos. . . .
In groep 3 hadden we een hele leuke rekenles: er werd geleerd  wat inhoud is en hoe je kan bepalen in  welk voorwerp het meeste water past, en hoeveel bekertjes limonade er uit één fles komen, of uit een halve fles. . . Dit alles aan de hand van flessen, potjes, kopjes, mokken, en natuurlijk heel veel water:

Er is hard en zorgvuldig gewerkt; de opgaven in het werkboek, konden daarna in recordtempo worden gemaakt!
Toch leuk hoor zulke praktijklessen, vooral als er dan een collega is die de andere groep even overneemt: juf Marina heeft met groep 4 taal en spelling gedaan!
 Groep 3 heeft alweer een nieuw woord geleerd: 'hout', waarbij de tweeklank  'ou' centraal stond. Geen makkelijke klank deze keer, maar ook die moeten geleerd worden. Veel oefenen dus!
Vanmiddag hebben we weer in het kerstwerkboekje gewerkt en geknutseld . Enkele leerlingen moesten ook nog oefenen bij juf Dorien voor  de herdertjesmis.
De letters zijn nu allemaal af, morgen kunnen we die ophangen:

 
 Ook heeft iedere leerling een kerstbal geverfd:

 
Die kunnen we morgen lekker glitteren! Wie klaar was, mocht een figuur uit de kerststal kleuren .
Ook hebben ze nog allemaal hun naam gekleurd, die geschreven stond in kerstballen:
 
 Ook dat moet morgen afgemaakt worden. Veel werk dus nog, maar het komt allemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!