donderdag 6 december 2012

Tussen Sint en kerst.

Dit was echt zo'n dag waarop Sint nog voorbij kwam, maar we ook al zijn begonnen te bedenken wat we gaan maken voor kerst.
De ochtend begon met een vertelronde, want veel kinderen hadden gisterenavond pakjesavond gevierd. En alweer kwam een halve speelgoedwinkel voorbij. . . . Niemand hoeft zich de komende tijd te vervelen!
Gisteren hadden juf Wies en juf Christine alle knutselwerkjes verzameld en op ieders tafel gelegd, zodat de leerlingen ze vanmorgen op konden bergen in een plastic tas om vanmiddag mee naar huis te nemen.
Wat een kale bedoening is het nu in de klas. . . .Snel maar beginnen aan het knutselen voor de kerst.
Maar eerst maar eens even een rustig dagje met de gewone lessen, zodat iedereen weer even bij kan komen .
Daarom in groep 4 vanmorgen een normale rekenles, waarin we leerden wat gepast betalen is en hoe je uitrekent wat je terug moet krijgen als je niet gepast kan betalen. Dit bleek niet zo'n heel moeilijke klus. En voor wie er meer moeite mee had, werkten we met munten en briefjes, zodat je kon zien wat er gebeurde. Kinderen hebben vaak minder moeite met de sommen,  als ze met concreet materiaal kunnen werken.
Groep 3 moest zich even zelf redden, juf kan nu eenmaal niet alles tegelijk. Zij hebben morgen een leuke rekenles: vergelijken van inhoudsmaten, aan de hand van bekers, flessen, potjes.
Daarna hebben we in groep 3 veel gelezen in het leesboekje: dit gaat al lekker vlot, de leerlingen vinden het leuk en doen heel goed mee. De andere leerlingen gingen Bavilezen, toen groep 4 terug was mochten ze een bakkkaart spelling maken.
 Groep 3 heeft geschreven en we hebben nog een sintwerkblad afgemaakt.
Vanmiddag is er in groep 3 geflitst en met Veilig en vlot gewerkt en mocht groep 4 beginnen aan de laatste hoofdletter 'X'. De leerlingen dachten dat we nu klaar waren met de schrijflessen. . . mooi niet, er is nog een vervolgschrift. . . " Ja , maar wat moeten we daar dan in schrijven, we kennen alle letters en hoofdletters nu toch?" "in het volgende schrift gaan we zinnen, verhaaltjes en gedichtjes schrijven". . "oh, dat is dan veel leuker dan dit schrift!" We zullen zien. . . .
Tijdens de gymles hebben we in groepjes een circuit afgewerkt, wat voor groep 5/6 was blijven staan. Leuk hoor, in de touwen, over een smalle bank, gooien in een korf, springen op de plank en daarna nog een tikspel. . . de les was zo voorbij.
Op school nog gekeken naar Huisje, boompje beestje en omdat er nog tijd over was  nog een stukje Leesdas.
Intussen staat de kerstboom in de klas, we kunnen morgen beginnen met versieren. . . Dag Sinterklaasje, welkom Kerstmis!
Ik heb nog een mooi voorleesboek gekocht met het kerstverhaal:
even op de afbeelding klikken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!