donderdag 13 december 2012

oefenen, zingen en hard werken

Ook vanmorgen weer begonnen met de liedjes. De leerlingen vinden het leuk om ze te leren, dus dat is mooi meegenomen.
Hierna is er door iedereen hard gewerkt. De rekenlessen waren helemaal klaar en ook nog eens goed gemaakt!  
Vlak voor de pauze kregen we een lekkere appel, die bij iedereen in de smaak viel
We kregen ook visite: juf Lizanne, die vorig jaar op school een half  jaar stage heeft gelopen in groep 3 en 4 , kwam eens kijken hoe het nu ging. Het leuke was, dat ze ook meteen maar een beetje heeft meegeholpen:

Groep 3 heeft het laatste woord van deze kern geleerd: 'vuur' . We hebben veel spannende dingen gehoord, want vuur spreekt tot de verbeelding: van huizen die bijna afgebrand zijn tot moeders die wel eens met vuur spelen, en de man van de juf  die wel eens expres iets in brand steekt bij het koken. . .  Zulke gesprekjes zijn altijd heel leuk. 
Ook verbazingwekkende woorden met 'uu ': Überhaupt????, superspeurneus. . . . zure zuurtjes.Toen ze woordjes mochten maken met het klikklakboekje kwamen ze alle 5 met een ander woordje: huur - muur- luuk- zuur- duur. . knap hoor. . .
Toen de leerlingen die meedoen in de herdertjesmis, terug waren van het oefenen, heeft groep 4 nog een spellingles gemaakt en is groep 3 begonnen met de verwerkingsbladen.
Beide groepen mochten daarna nog even werken in hun kerstwerkboekje. Groep 3 heeft ook meteen de letter 'uu' leren schrijven. Morgen nog even verder oefenen.
Vanmiddag hebben we de boompjes afgemaakt, groep 3 is klaar met de kerstsokken en enkele leerlingen zijn begonnen met een werkje met strijkkralen.  ( foto's volgen, helemaal vergeten ze te nemen ).
Daarna hebben we in de ringen gehangen, geschommeld en gezwaaid, tijdens de gymles, met als afsluiting ballentikkertje.
Terug op school naar een mooie uitzending van Huisje , boompje beestje gekeken.
De dag was weer zo voorbij, morgen nog een morgentje en het is alweer weekend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!