maandag 3 december 2012

Pietengym

Zoals gewoonlijk begonnen we de maandag met het kringgesprek over het weekend. Veel kinderen bleken pakjesavond gevierd te hebben: ik heb een halve speelgoedwinkel horen voorbijkomen en verschillende kinderen hadden ook iets meegenomen.Volgens mij kan er weer heel veel gespeeld worden.  
Na het gesprek moesten we snel gaan rekenen, want om kwart over 10 stond er alweer iets leuks gepland: Pietengym, waarbij je een Pietendiploma kon verdienen:
 
Deze Pietengym hebben we samen met groep 1 en 2 gedaan: het was heel leuk, alle leerlingen hebben uitstekend hun best gedaan en hebben het diploma dik verdiend.
Leuk om te zien hoe de leerlingen van groep 1,2 en 3 samen met een juf in groepjes werkten en groep 4, verdeeld  in 2 groepen het hele circuit zelfstandig heeft afgewerkt.
 
Druk even op de foto voor nog meer foto's
 
En hier een klein filmpje:
 
 Vanmiddag moest er nog wel even gewerkt worden: groep 3 heeft het woord 'riem 'geleerd. Daarbij hadden we een nieuwe letter, maar die kenden we inmiddels al: 'ie' Die hadden we al in het woord piet geleerd. Dus dat was een  'makkie' juf.
Groep 4 heeft een taalles gemaakt: oh , oh, wat is het moeilijk om zelf zinnetjes te bedenken. En dan is de juf ook nog niet tevreden als die zin uit maar drie woorden bestaat: De sneeuwpop smelt. . . . .
Verder is er nog druk geoefend voor het optreden voor Sint en Piet, gewerkt in de werkboekjes en heeft groep 3 nog gekeken naar een aflevering van Leesdas: het gewone schoolleven gaat tenslotte ook door.........
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!