donderdag 15 november 2012

Leuke gymles

Vandaag zijn er eigenlijk geen bijzondere dingen gebeurd in de klas. Alles verliep heel normaal . Iedereen deed zijn of haar werk. Rekenen was niet moeilijk, daar waren we snel doorheen.
Wat een lekkere fruithap hadden we vanmorgen:
 
Een compliment voor onze stagiaire Shannon en de meisjes van groep 6, die elke woensdag, donderdag en vrijdag voor ons fruit- of groentehapje zorgen. Alles wordt keurig geschild en/of gesneden aangeleverd!

Bij taal heeft groep 4 voor het eerst een hele les alleen gemaakt na de instructie. Daarna was er nog tijd voor een spellingles.
Groep 3 heeft weer veel gelezen en we hebben vandaag voor het eerst zinnetjes op de letterdoos gelegd. Dus toch iets nieuws geleerd!  Bij de eerste zin legden een paar leerlingen alle woorden aan elkaar vast. . . maar. . . hoe kan je dat nou lezen. Juf vroeg of in het leesboekje ook alle woordjes aan elkaar vast zaten. . . nee, dan moeten wij ze ook los leggen. Doe je pink maar tussen de woordjes, net als gisteren bij het schrijven. . . en ja dan lukt het ineens wel:
 
Pssssst: Kijk eens hoe netjes ik bijwijs met mijn vinger:
Moet wel, anders gaat de juf weer zeuren!!!!!

De kinderen van groep 3 hebben ook hun woordweb nog afgemaakt:

  
Vanmiddag na het zelfstandig werken, zijn we naar de gym gegaan. Vandaag was het een leuke les, daar waren we het allemaal over eens. Bij de eerste oefening moest op een  springkast geklommen worden , dan via een bank die tussen de twee kasten hing naar de andere kast lopen. Voor sommigen even eng, maar uiteindelijk liep iedereen vlot naar de overkant. Bij de volgende oefening moest iedereen over een omgekeerde bank lopen, dus over het smalle deel . Bij de derde oefening liepen de leerlingen over het brede deel van een bank, met daarop allerlei obstakels, die ze moesten trotseren. Juf Christine was ook meegegaan naar de gym, we konden dus lekker veel oefenen in kleine groepjes!
Terug op school nog gekeken naar Huisje, boompje beestje en omdat we nog even tijd over hadden, ook het sinterklaasjournaal nog gezien.
Nog even de leuke huizen laten zien die de leerlingen getekend hebben, nadat groep 3 het woordje huis had geleerd:
 

Kunnen jullie je eigen huis ontdekken?
 
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!