dinsdag 13 november 2012

Woordweb maken en schoenen verven

Druk en leuk dagje gehad vandaag!
We begonnen met het zoeken van een schoen voor ieder kind. Huh???? zie ik jullie denken. Jawel, we hebben allemaal een schoen nodig, om die vanmiddag te kunnen verven en later te kunnen zetten ( sinterklaastijd!). De rest van de schoenen hebben we meteen in een blauwe zak gestopt, en meegegeven aan de mensen van de actie 'Bag to school' . Vanmorgen kwamen die namelijk de zakken  met kleding ophalen die alle ouders verzameld hadden. Fijn, dat er zoveel was. Als school kunnen we zo een extra centje verdienen. Dit keer zal het geld worden gebruikt voor het opknappen van het plein volgend voorjaar.
Daarna werd er natuurlijk gerekend. Groep 4 moest minsommen maken  over het tiental heen (  43 - 6=). Dit was nog moeilijk voor enkele kinderen. Gelukkig heeft juf dan tijd om extra hulp te geven. Groep 3 moest laten zien dat ze doorhebben hoe de getallenlijn in elkaar zit: hoe heten de buren van getallen , welk getallen komen voor een gegeven getal  en de getallen goed op een rij kunnen zetten. Dit gaat al heel goed.
Na de pauze hebben we in groep 3 allemaal samen een woordweb gemaakt rondom het woord 'bos'.
Enthousiast deden alle leerlingen mee: wat weten ze veel woorden samen. Daarna mochten ze om de beurt tekeningetjes maken bij de woorden:
Het 'woordweb was nog niet helemaal klaar, dus morgen nog even afmaken.
In groep 4 hebben de leerlingen in dezelfde tijd ook prachtige woordwebben gemaakt, naar aanleiding van het verhaal over 'herfst' in het taalboek. Dit hebben ze in  tweetallen gedaan en helemaal zelfstandig. Daarbij werkten ze heel goed samen. Een hele grote dikke duim voor iedereen!Wij maken bij ons woordweb tekeningetjes als tussenstap naar mindmappen!
Vanmiddag mocht iedereen tegelijkertijd zelfstandig werken. Juf kon zo  iedereen goed helpen!
We hebben ook naar het sinterklaasjournaal gekeken. Dit gaan we niet iedere dag doen, maar omdat het de 1e keer was en niet iedereen het gezien had, vanmiddag even samen gekeken. Toch weer prachtig om te zien hoe alle kinderen reageren. . . .
Daarna moesten de schoenen geverfd worden. De verf pakte gelukkig goed. De leerlingen hebben er echte  kunststukken van gemaakt:


Morgen vernissen en glitter erop aanbrengen . Wij zijn klaar voor het schoenzetten!
Zijn er misschien nog mensen die Pringlesbussen hebben ( van die lekkere chips!), wij kunnen ze goed gebruiken volgende week!
 
 
 
 


2 opmerkingen:

 1. Wat zou ik graag bij jullie in de klas zitten. Hard werken én leuke dingen doen....zo hoort het. Veel plezier de komende Sinterklaastijd.
  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anita, ik heb vorige week een verhaal voorgelezen van een oma in de klas.Kids vonden dat geweldig . . .Hoewel jij geen oma bent hebben we misschien ook een plaatsje voor jou. . . . Welkom. . . .

   Verwijderen

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!