dinsdag 6 november 2012

Van alles

Vanmorgen zijn we begonnen met de nieuwe schoenen van Amber.
Omdat Amber niet zo goed kan lopen en wel heel soepele gewrichten heeft, heeft ze speciale schoenen nodig. Alle kinderen weten inmiddels wel dat Amber vaak moeite heeft met lopen en dat ze ook niet mee mag gymen. Toch is het goed hier af en toe even aandacht aan te besteden, dus de nieuwe schoenen waren een mooie aanleiding voor een gesprekje. Amber mocht boven op de kruk staan en vond het allemaal geweldig.
Daarna over tot de orde van de dag: rekenen.
 In het werkboek van groep 3 beginnen de opdrachten steeds meer op echte sommen te lijken. Nog even en de welbekende rijtjes verschijnen. Sommigen willen dat ook heel graag, want ja: dan pas ga je echt rekenen. En de juf maar denken dat we daar al de hele tijd mee bezig zijn. . . . .  
Groep 4 had er ook zin in : we gingen weer verder met de tafels. Ook al zo interessant. Gelukkig gaat het heel goed en krijgen steeds meer kinderen dit onder de knie.
Na de pauze hebben we met groep 3 veel gedaan aan letterflitsen, nieuwe woordjes verzinnen, woorden met de 'h'zoeken. We hebben ook geleerd dat je bij 'hij'en 'zij'ineens een t achter het volgende woordje plakt: ik loop - hij loopt, ik vis- zij vist . Dit werd meteen toegepast in het leesboekje: zo blijft het snel hangen.
Groep 4 moest oefenen met het alfabet. Dit heeft juf Marina met hen gedaan. De meesten kennen het al, een enkeling moet nog even oefenen.
Tijdens de schrijfles is er heel netjes geschreven! Zou dit komen, omdat juf een grote sticker had beloofd als jij tussen de lijntjes kon blijven?
Vanmiddag is er gerekend, gelezen, en zelfstandig gewerkt. Ook hebben we aan onze 'herfstboom' gewerkt en mocht ieder kind zijn eigen huis tekenen met wasco. Zo kunnen we een hele straat maken als ze allemaal af zijn. Morgen mogen ze nog verder werken aan deze tekening en ook de boom wordt dan afgemaakt.
Foto's volgen later, mijn toestel blijft op school slapen:-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!