donderdag 8 november 2012

Mooie tekeningen

Vanmorgen niet begonnen met de liedjes, maar met een verhaal uit Trefwoord. Vaak kunnen we uit deze verhalen een les leren. Vandaag leerden we dat je niet altijd alles moet nemen, maar ook wel eens moet geven en samen aan een oplossing werken. Een nuttige les lijkt me zo!
Daarna verder met het gebruikelijke rekenen. In groep 3 moet er steeds meer met getallen gewerkt worden, de leerlingen vinden dit dus echt rekenen:


 
Groep 4 mocht vandaag ook een getal splitsen in twee getallen. Dit kenden ze al van vorig jaar, maar nu zijn de getallen tussen 10 en 20 aan de beurt.
Ook hebben we weer een tempotoets gedaan. . . we gaan nog steeds vooruit, dus we blijven goed oefenen. De leerlingen geven zelf ook aan dat ze het leuk vinden, zeker als blijkt dat we als groep weer een beetje sneller waren dan de vorige keer!
Het fruit van vandaag was 'appel' ,geen probleem voor de leerlingen vandaag. . . .
Tijdens het Bavilezen mochten nu ook leerlingen van groep 3 instromen. Zij gaan nu ook elke week  twee keer met een tutor lezen. Zo heeft juf extra tijd voor de anderen leerlingen van groep 3!
Na het Bavilezen heeft groep 4 weer gewerkt met Lekker Lezen en moest groep 3 de moeilijke letter 'w' schrijven. We zijn allemaal trots op onszelf, want het lukte heel goed. Alle leerlingen kregen ook een stukje keukenrol van de juf , om te gebruiken bij het schrijven. Vraag maar eens aan uw kind waar dat nou voor was.
Ik vond de tip hier:
 
Vanmiddag eerst zelfstandig gewerkt en daarna gym . Daar leerden we achterover duikelen. Via het klimrek ging bij heel veel leerlingen al erg goed. Sommigen zagen dit niet zitten , maar konden het wel op de mat op de grond. . . . ook goed natuurlijk.
Na nog even gerend te hebben weer snel aankleden en naar school voor de aflevering van Huisje, boompje , beestje.
 De tekeningen van de herfstboom zijn erg leuk geworden. Oordeelt u zelf maar:

Vanzelfsprekend mag u altijd binnen komen om de tekeningen van dichtbij te bewonderen!
 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!