donderdag 1 november 2012

Donderdag

Na de tempotoets van gisteren  hebben we vandaag het oefenen in groep 4 weer opgepakt. Het automatiseren van sommen onder 10 kan nog beter en dat bereiken we alleen  door heel veel sommen te oefenen. Daarbij moeten we natuurlijk wel proberen het spannend te houden voor de leerlingen, anders haken ze af.
Eerst liet ik een som aan de klas zien en die moesten ze dan snel uitrekenen en het goede getalkaartje naar boven houden, daarna mochten ze dit ook in tweetallen doen en kijken wie het snelst het goede antwoord wist. Dit ging heel goed. Vanmiddag tijdens zelfstandig werken heb ik enkele leerlingen nog sommen laten maken met de locodoos en op de computer: Zonder het te merkten waren ze dus toch goed aan het oefenen. Als juf en leerlingen dit zo een poosje volhouden moet het tempo echt hoger liggen over een paar weken.Misschien ook thuis via spel dit oefenen???? Groep 3 had een rekeninhaaldag, ze hebben moeilijke sommen gemaakt: iedereen had deze week zo hard gewerkt dat er niets in te halen viel!
Verder is er gelezen, geschreven en heeft groep 4 ook nog taal gedaan. Leuke voorleesles met daarna een leuk gesprek over een kalender, een agenda, dagen van de week, maanden enz. Ook een gesprek over rimpels en grijs haar, tja dan zit je goed bij de juf, maar er bleken al meer juffen rimpels te hebben. . . . .
Vanmiddag is juf Bertie begonnen met het toetsen van groep 4. Wij begonnen  met zelfstandig werken, daarna liepen we  door de regen naar de gym, waar de leerlingen in de ringen gehangen hebben en ook nog eens achterover gingen duikelen. Ook nog even tikkertje met de bal gedaan , zodat de energie er een beetje uitgelopen werd.
Onderweg terug naar school liepen we weer in de regen , maar ook in de zon. Opeens zagen we een prachtige dubbele regenboog en toen was de regen niet meer zo erg. Volgens de juffen regent het zo ongeveer elke donderdagmiddag als we naar de gym moeten. . . vervelend, maar ja wat doen we eraan?
Op school huisje, boompje, beestje gekeken over een egel .Daarna hebben we allemaal samen de klas gereed gezet voor het schoolontbijt morgenochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!