woensdag 31 oktober 2012

Zeepdag 2

We hadden vandaag een drukke, maar hele leuke ochtend.
Allereerst was er de luizencontrole. Onze klas is gelukkig weer luizenvrij!
Voor groep 3 was het vanmorgen ook een beetje spannend. . . ze werden getoetst. Maar als de juffen er zelf niet al te moeilijk over doen, gaan de leerlingen er heel makkelijk mee om. De meesten vonden het zelfs fijn dat ze met juf Bertie mee mochten!

In groep 4 hadden we een hele leuke rekenles: werken met spiegeltjes. Ze vonden het allemaal erg interessant en deden heel goed mee: 
Net voor de pauze kwam Romy binnen met paprika. Knap hoor, heel veel kinderen hebben dit opgegeten!
Omdat juf Bertie deze dagen alle leerlingen moet toetsen, was er geen tijd om te lezen. We hebben dan maar een dictee afgenomen. Hebben we dat ook weer gehad.
En toen was het tijd voor de zeep. De kinderen wilden er maar wat graag mee aan de slag.
Na de uitleg heeft iedereen erg goed zijn best gedaan om de vormpjes goed op te vullen. Dit was nog niet zo eenvoudig: eerst moesten ze met een beetje water de geraspte zeep heel goed kneden, zodat je een laagje kreeg. Dat dan in je vormpje duwen en dit steeds met een beetje water en zeep dikker maken, totdat de hele vorm goed vol zat.

 
 Dan de buitenkanten mooi vlak maken door over je tafel te schuiven en voila: klaar.
 
Sommigen hebben er wel drie of vier zo gemaakt. Nu maar hopen dat ze goed opdrogen zodat juf ze er later uit kan duwen. Dit drogen duurt wel een dag of vier, dus pas na het weekend hebben we zeepjes.
Als jullie goed naar deze foto's en de foto's in het album 'zeep' kijken, zien jullie misschien wat een puinhoop het op de tafels was, en ook op de vloer. Maar dit vond juf helemaal niet erg, want ze hebben zo goed hun best gedaan, er zoveel plezier aan beleefd en het resultaat zal ook vast goed worden! 
Jochem en Quinty  uit groep 8 hebben gelukkig heel goed geholpen met schoonmaken. Robin, die de voorleeswedstrijd had gewonnen hebben we gevraagd om een kwartiertje voor te lezen uit Dolfje Weerwolfje. Ik wil  jullie bedanken voor de spontane hulp!
Na school dachten de andere juffen dat ik voor werkster aan het studeren was. . . . . .
 

1 opmerking:

  1. Het ziet er gezellig uit. Ook de rommel. Dat knutselen mis ik op het vo...
    Maar het lokaal weer netjes maken mis ik helemaal niet haha!
    Groeten van @oepsYvette (twitter)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!