dinsdag 9 oktober 2012

Verven

Vanmorgen is er goed doorgewerkt aan de dagelijkse dingen: rekenen, taal, Veilig leren lezen en schrijven.
Groep 3  mocht als extra werkje plaatjes zoeken die begonnen met de 'k' en ook de letter 'k' zelf zoeken en opplakken. Weer eens een andere manier om met de letters bezig te zijn!
Ze hebben goed hun best gedaan :

Er kwamen ook leuke plaatjes voorbij, waarbij juf wel eens moest nadenken, maar die voor de kinderen 'logisch' waren .: bij Britt bleken de vissticks kip te zijn. . . .  taart bleek bij Jaily cake te zijn "en dan hoor je echt een k hoor juf" . . . . "ja en in cola ook, echt waar"volgens Daniël . . . .  maar even zo gelaten, komt later wel goed!

Bij groep 4 kwamen eigenlijk alleen  lessen voorbij die al bekend waren. Bij rekenen moesten ze opgaven maken naar aanleiding van de toets. In zo'n toets kan ik goed zien wie waar nog moeite mee heeft en dat oefenen we deze week dan even extra. Na de herfstvakantie beginnen we aan blok 3. We liggen mooi op schema.
Bij spelling is  les 1 gemaakt en daarna mochten ze verder met hun eigen extra werk.
De hoofdletter 't' kwam voorbij bij schrijven. Juf dacht dat dit nou een makkelijke letter was, maar aan de resultaten te zien , vonden de leerlingen dat niet!
Oefenen dus maar. . . .

Vanmiddag begonnen met een spelletje: ik had plaatjes met wilde dieren erop, 1 kind mocht het plaatje zien en moest dan een beschrijving geven van het dier, zodat de anderen konden raden welk dier het was. Ging erg leuk, we hebben ook best wel gelachen om de antwoorden . Zo bleken een mol, een mier, een slak en een muis ook ineens wild te zijn. . . . 
Ook heeft iedereen een wild dier geverfd. Ze zijn erg leuk geworden, foto's volgen later, ze moesten nog opdrogen en dan kunnen we ze later op een achtergrond plakken.
ook heeft groep 4 de werkstukken over de wilde dieren afgemaakt. Ik plaats er nog wat foto's bij en dan is hun eerste werkstukje klaar. Ik ben er bijzonder tevreden over. Zal er morgen eentje op de foto zetten.
Ze krijgen het later ook mee naar huis.
Nog even Leesdas gekeken en de dag was weer voorbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!