donderdag 4 oktober 2012

Dierendag

Het was vanmorgen heel nat toen de leerlingen op school aankwamen, dus ze mochten meteen de klas in.
Weer hadden veel leerlingen iets meegebracht maar alles moest in zak of tas blijven tot het tijd was. Spanning alom!
Toen ik zei dat het tijd was om te beginnen, kostte het geen enkele moeite om ze op hun plaats te krijgen, want iedereen wilde graag de meegebrachte spullen showen.
Maar....we moesten eerst even gaan zingen bij groep 7/8, want juf Dorien was vandaag jarig. Van harte juf!

Omdat het dierendag was , mochten de kinderen  hun lievelingsknuffel meebrengen, of het nu een dier was of niet. . . . Allemaal hadden ze  een dier uitgekozen, alleen Britt had haar oude versleten popje bij: een echte lievelingsknuffel dus.

Veel kinderen bleken  ineens een wild dier als knuffel te hebben. . . prachtig toch?
Even met z'n allen op de foto is ook altijd leuk:
Daarna begon het echte werk, er moesten toetsen gemaakt worden, dus alle tafels apart en beginnen maar: groep 3 aan de rekentoets, groep 4 had een tempotoets.
Het serieuze werk :-)
Na de pauze heeft groep 3 er weer een woord bijgeleerd: poes, zeer toepasselijk op deze dag!  Daar viel natuurlijk genoeg over te vertellen: allemaal hadden ze een poes thuis, dus gespreksstof voldoende.
Vanmiddag is er door groep 3 weer zelfstandig gewerkt, groep 4 mocht om de beurt filmpjes kijken over wilde dieren: deze staan verzameld op onze eigen Kinderboekenweeksite: http://onderbouwstpetrus-dewegwijzer.yurls.net/nl/page/825142#topboxes , makkelijk voor de kinderen om aan te klikken. Als je niet aan de beurt was mocht je lezen in een van de vele dierenboeken.
Na de gymles, waarin de wendsprong moest worden aangeleerd, gekeken naar Huisje ,boompje, beestje. Een aflevering die ook al te maken had met de Kinderboekenweek.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!