maandag 22 oktober 2012

We zijn weer begonnen!

De vrije week is voor mij omgevlogen. Lekker uitgerust beginnen we nu aan de nieuwe periode, die tot Kerstmis loopt.
Een drukke , maar wel heel leuke tijd, vind ik zelf.
Uit de verhalen ,die de kinderen vanmorgen vertelden, bleek, dat ook zij zich prima vermaakt hebben.
Sommigen waren op vakantie geweest, de meesten waren thuis gebleven , maar  allemaal hadden ze wel iets leuks gedaan.
Ook de kinderen gingen er weer met frisse moed tegenaan. 
We hebben het een beetje op het gemak gedaan: iedereen moest er toch weer even inkomen: hoe zat het ook al weer met tellen; wat moest je doen bij die bussommen; de hoofdletter 'K'???? . . . .echt nog niet gehad; welk woordje hadden we ook al weer geleerd vlak voor de vakantie. Het is allemaal weer goedgekomen en de eerste sommen zijn al gemaakt, evenals de nieuwe taalles en het leren schrijven van de letter 'k', maar nu de kleine in groep 3!
In de gymles hadden ze allemaal wel zin: ze hebben erg goed geoefend met de grote bal: gooien en opvangen, dribbelen, tegen de muur gooien en zelf opvangen en hetzelfde maar dan met een stuit ertussen.
Vanmiddag mocht groep 4 voor het eerst kiezen voor zelfstandig werk. Ook zij mogen nu , net als groep 3, elke dag een half uurtje zelfstandig met een opdracht aan de slag. De keuze moesten ze vanmiddag voor een hele week maken. Leverde al gelijk leuke discussie op: "Ik maak eerst wat ik niet zo leuk vind". "Nee ik doe dat pas donderdag en begin met iets leuks"Prachtig om te horen. Ook hoe ze elkaar corrigeren!

Groep 3 heeft inmiddels goed door hoe het werkt, die heb ik dan ook niet gehoord terwijl ik met groep 4 verkeer deed. Zij mochten , terwijl groep 4 aan het werk was kijken naar Leesdas.
Ik heb in de vakantie nog wat foto's van de klas gemaakt:
Klik even op de foto om het hele album te zien!


2 opmerkingen:

 1. Wat ziet je klas er leuk uit, Wies. En wat zijn de kinderen creatief. Ik wens jullie een heel leuke tijd toe met Sinterklaas en Kerstmis. Ik blijf het blog lezen dan kan ik genieten van alles wat jullie in de klas doen.
  Veel groeten,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Anita. De kinderen knutselen, verven, kleuren en tekenen ook erg graag.
  Dus de komende tijd zullen ze zich weer kunnen uitleven :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!