dinsdag 23 oktober 2012

Hard gewerkt vandaag!

Vandaag was iedereen weer present.
 Omdat we gisteren een beetje rustig waren begonnen, hebben we samen besloten, vandaag de schade in te halen en even flink door te werken. Nou dat is gelukt hoor!
Groep 4 werkte zo hard dat we bij rekenen les 1 van gisteren afgemaakt hebben en ook les 2 meteen maar erachteraan verwerkt hebben . Een superprestatie! Bij het nakijken bleek ook nog eens dat er bijna geen fouten zijn gemaakt. Morgen aan de slag met rekenen met geld!
Ook hebben de leerlingen nog 2 taallesjes gemaakt, een les spelling en de hoofdletter 'p 'leren  schrijven.
Vanmiddag was er weer tijd om zelfstandig te werken: ze vinden het echt leuk en doen goed hun best om alles alleen te doen, zonder hulp van de juf. Het elkaar helpen werkt prima!
Groep 3 heeft ook heel hard doorgewerkt. In de rekenles, leerden  we meten met een papieren strook: vraag maar eens hoe je nu met een papieren strook kan meten of een auto of bus in een garage past. Zij hadden er geen moeite mee en werkten heel precies!
Vervolgens leerden ze weer een nieuw woord "zeep". Met behulp van het digibord, de structuurstrook, de letterlijn , het klikklakboekje, een filmpje ,
(klik even op de afbeelding hierboven, dan ziet u het filmpje wat de kinderen vandaag ook bekeken)
 
en natuurlijk ook de werkboeken is dit woord weer verwerkt. Ook hebben we aan de hand van zoekplaten heel veel woorden gevonden met de k, ij, d en oe. De leerlingen zijn dan zo fanatiek op zoek dat ze 'boos' worden als een ander 'hun'woord zegt.
De schrijfletter 'íj' was nieuw. Juf dacht dat dit best wel een moeilijke letter was om te schrijven, nou daar dacht de groep dus duidelijk anders over: er werd keurig geschreven!
Ook groep 3 heeft vanmiddag zelfstandig gewerkt. Een paar kinderen ging Veilig en vlot oefenen, twee anderen gingen met de letterdoos en het ringboekje aan de slag en een groepje kinderen ging stempelen. . .allemaal zelfstandig en zonder hulp!
De leerlingen van groep 3 mochten ook nog een lapjeskat kleuren met wasco, terwijl groep 4 een eigen tekening mocht maken. Vinden ze ook wel eens leuk om te doen.
Voor de ouders die dit nog lezen voor morgen, en het nog niet gehoord hebben van hun kind: we hebben nog raspen nodig en wie stukken zeep over heeft mag ze ook meegeven naar school . Wij weten er wel wat mee te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!