donderdag 11 oktober 2012

Koekjes versieren

En als de koekjes dan gemaakt en gebakken zijn , is het misschien ook wel leuk om ze te versieren. . .
Dat hebben we vandaag dus gedaan, maar niet voordat we het normale ochtendprogramma hadden afgewerkt.
Groep 3 heeft alweer een nieuw woord geleerd : 'ijs' De teller staat nu op 17. Veel he, en dat allemaal in 9 weken! En dan nog te bedenken hoeveel woorden ze er nu al mee kunnen maken. . . Dat ondervond ik vanmorgen, toen ze mochten spelen met de letter 'ij' in hun klikklakboekje: rij- dijk-pijn-kijk-mij-ijs-rijk- ijk-mijn- rijm . Meteen even laten zien dat we nog een andere ei hebben, want natuurlijk kwamen er tijdens het gesprekje ook woorden als eik, eikel, mei ( de maand)  dus we hebben besloten deze letter de lange ij te noemen, want hij moet bij schrijven onder de lijn uit. Het is maar dat u het weet, als uw kind erover begint!
Er moest natuurlijk ook geoefend worden op het liedje "Hallo wereld"en warempel. . . . na enige schroom begonnen ook de jongens mee te doen. Sommigen werden zelfs enthousiast!


 
Vanmiddag heeft groep 3 de 'oe' nog leren schrijven en heeft groep 4 nog een spellingles gemaakt en daarna zijn we begonnen met versieren van de koekjes.
Eerst hebben we nog alle koekjes geteld : 90 stuks, een hele klus om te tellen hoor.
Daarna hebben we ze gesorteerd en ook bekeken waar er meer van waren, waar minder, hoeveel we er van de ene soort meer hadden dan van de andere , hadden we genoeg vlinders om iedereen er eentje te geven enz.Veel leuker dan een rekenles toch?
In groepjes hebben we ze versierd:


 

 
 Als je niet mocht versieren mocht je kleuren en dat werkte prima, zo had de juf samen met Shannen alle tijd om te helpen !
Jaily zeer geconcentreerd aan de tafel van Amber.
In de zijbalk, onder het kopje 'koekjes bakken'heb ik ook de foto's van het versieren gezet, de moeite waard om daar nog even naar te kijken!
Huisje , boompje , beestje mocht ook niet ontbreken vandaag, want daarin werd aandacht besteed aan  China, een ver land, in het kader van de Kinderboekenweek.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!