vrijdag 12 oktober 2012

Afsluiting kinderboekenweek met zang, dans en voorlezen!

Onze morgen stond in het teken van de Kinderboekenweek en afmaakwerkjes.
 Er blijft bij de meeste leerlingen wel eens iets zitten in de mapjes en op zo'n morgen kan dan alles mooi weggewerkt worden. De een moet nog stempelen, de ander rekenbladen afmaken, weer een ander nog iets kleuren of een kopieerblad afmaken . Als alle mapjes leeg zijn, kunnen we na de vakantie weer met leuke nieuwe werkjes van start.
Ook mochten de leerlingen om beurt nog kijken naar dierenfilmpjes of een digitaal prentenboek op de computer, iets wat ze allemaal erg graag doen.
Na de pauze heeft heel de school op het schoolplein gedanst op het lied "Hallo wereld" van kinderen voor kinderen.
Schitterend  om ze allemaal bezig te zien. ( foto volgt)
Na het dansen zijn we naar binnen gegaan en kwamen alle leerlingen van groep 5 t/m 8 bij ons in de klas op bezoek : er werd een voorleeswedstrijd gehouden! Mooie afsluiter van de Kinderboekenweek.
Vijf leerlingen uit groep 7/8 gingen de strijd aan om de beste voorlezer van de school te worden. Ze moesten allemaal tussen de 3 en 5 minuten voorlezen uit een zelfgekozen boek.
Spannend hoor, iedereen was dan ook muisstil.
Na het juryberaad bleek Robin het beste te kunnen voorlezen dit jaar. Hij mag de school vertegenwoordigen op de volgende voorleeswedstrijd in Oostburg.

Robin gefeliciteerd namens groep 3 en 4!
We hadden nog net tijd om alle dierenknuffels en  dierenboeken  te verzamelen en in zakken te stoppen, zodat ze weer lekker mee naar huis konden, want daar horen ze tenslotte.
Nu hebben we lekker een week vakantie.
 Ook de juf, dus ik wens iedereen een prettige vakantie en tot volgende week maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!