vrijdag 9 november 2012

Zeepdag 3

De vrijdagmorgen vliegt altijd voorbij.
Rekenen stond vanmorgen in het teken van afmaken en extra werk. Groep 4 moest er voor zorgen de taken van deze week af te hebben. In deze groep zit een heel groot verschil qua tempo. . . wat de een geen enkele moeite kost , is bij de ander dagen werk. . . best wel eens lastig, maar zolang ze allemaal hun best doen is deze juf tevreden. In het echte leven is tenslotte ook niet iedereen even snel. Voor de snelle leerlingen is er altijd extra uitdaging: niet meer van hetzelfde, maar opgaven waar over nagedacht moet worden, of rekenen op een andere manier.
In groep 3 is het tempoverschil tot nu toe veel minder groot, de stof is voor iedereen ook goed te behappen. Zij hebben nog een plusboek en daarin werd vanmorgen hard gewerkt. Goed om te zien dat ook moeilijkere opgaven hier goed verwerkt worden!
Net voor de pauze kwam een van de leerlingen van groep 6 met een groot bord kiwi: ook nu heeft weer iedereen minstens één stukje gegeten.
 Mik : "Juf, het is heerlijk". "Wil je dan nog een stukje?"  "Nee, want ze zijn veel te zuur ." Prachtig toch, zulke reacties!
Na de pauze moest groep 4 nog een taaltoets maken. Groep 3 heeft gelezen in het leesboekje. Dit gaat al erg goed, Er komen nu ook steeds meer korte verhaaltjes. De leerlingen vinden het erg leuk, om er dan ook een gesprekje over te voeren.
Groep 3 mocht ook nog zelfstandig werken.
Daarna was het tijd voor de hoeken. Er is weer hard gewerkt en gespeeld.

 
  Met Kapla werd een mooie stoel gebouwd .
 
Ook deze dame had het erg druk!

 
Giel en Eveline hadden een Legohuis gemaakt :
 
Een groepje mocht op de computer, een groepje knutselen en de andere leerlingen moesten nog een kleurplaat afmaken.
Toen we vanmorgen begonnen lagen onze zeepjes er nog zo bij:
 
Dankzij juf Arevik konden de leerlingen ze aan het eind van de morgen zo mee naar huis nemen:

 
 Juf Arevik bedankt!
Ik wens  iedereen een prettig weekend.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat!